Handig om te weten

Goed voorbereid op vakantie gaan is belangrijk voor een geslaagde vakantie. Daarom hebben we praktische reisinformatie en tips voor de Seychellen op één pagina verzameld. Mocht de informatie op deze pagina om de één of andere reden niet (helemaal) correct zijn volgens u, laat het dan weten via e-mail. We streven er uiteraard naar om de info op deze pagina altijd zo up-to-date mogelijk te houden. Soms is er sprake van lokale afwijkingen.

Een goede reisgids over de Seychellen kan je vaak nog goede aanvullende informatie bieden. Let wel op dat de info actueel is. Informatie kan redelijk snel achterhaald of inaccuraat zijn. Als je over bepaalde zaken zekerheid wilt hebben kun je het beste vooraf contact opnemen met je accommodatie ter plaatse of je lokale reisagent.

Zeewier

In reisgidsen, op reissites en op social media wordt vooral het beeld geschetst van de Seychellen met prachtige droomstranden. Op de zandstranden bestaat het groen vooral uit palmbomen. Over een ander soort groen wordt amper een woord gerept. Het gaat om zeewier dat in vrij grote hoeveelheden aan kan spoelen op de stranden van de Seychellen. Waar je last kunt hebben hangt vooral af van wanneer je reist. Tijdens de periode november tot en met april waait vooral de noordwestpassaat over de eilanden. Dit zorgt voor de aanvoer van zeewier richting de noordelijke en westelijke stranden. In de loop van mei draait de wind naar zuidoostelijke richting. Vanaf juni zie je dat het zeewier vooral op de stranden in het oosten en zuiden van de eilanden terechtkomt.

De grootste kans op zeewier heb je op het eiland Praslin, de minste zeewier komt terecht op het prachtige La Digue. Bij de hotels wordt het zeewier vaak al vroeg in de ochtend opgeruimd, zodat gasten overdag van een schoon strand kunnen genieten.